Image Alt

Blog

Workshop waterzuivering

Kom je onverwacht in een survivalsituatie en je beschikt niet over een waterfilter of waterzuiveringstabletten om oppervlaktewater dusdanig te behandelen dat je dit veilig kunt drinken? In deze workshop leer je een aantal tips en trucs waarmee je oppervlaktewater drinkbaar kunt maken.

Grove vuil:
Voor je begint met het zuiveren zorg je er natuurlijk voor dat je het grove vuil uit het water filtert, dit kun je doen door bijvoorbeeld een zakdoek of je Buff over de hals van een fles te houden voordat je deze onderdompelt in de waterbron.

 Jodium
Jodium vindt je in verbandtrommels, het vernietigd virussen, bacteriën en ziektekiemen. Voeg per liter water 8mg jodium toe en laat dit tenminste een half uur staan voordat je dit opdrinkt. Let op: Schadelijk voor zwangere vrouwen en mensen met een schildklier afwijking

Betadine
Te vinden in de meeste verbandtrommels. Voeg per liter water 7 druppels Betadine toe, en laat dit tenminste een half uur staan voordat je het water opdrinkt.Let op: Schadelijk voor zwangere vrouwen en mensen met een schildklier afwijking

Bleekwater
Is te vinden in bv een keukenkastje. Dit is verreweg de goedkoopste manier om water mee te zuiveren. Voeg 1 druppel toe aan een liter water, is het water erg troebel voeg dan 2 druppels toe aan een liter water. Laat het ten minste een half uur staan voordat je het water opdrinkt.

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
-
Beschikbaar
 
-
Volgeboekt
 
-
In behandeling
·
 
-
Gedeeltelijk geboekt
To show CAPTCHA, please deactivate cache plugin or exclude this page from caching or disable CAPTCHA at WP Booking Calendar - Settings General page in Form Options section.

https://bushcraftne.nl/wp-content/uploads/2022/11/cropped-Autosticker-Bushcraft.png
Follow us on